Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-09@03:45:26 GMT

همه‌چیز درباره طرح بین‌المللی مادران آسمانی

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۳۱۶۰۸

همه‌چیز درباره طرح بین‌المللی مادران آسمانی

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج ، هشت سال پیش بود که بچه‌های محله مسجدالاقصی تصمیم گرفتند از حدود 50 مادر شهید در محل‌شان تجلیل کنند و با گل و کادو به‌دیدن آن‌ها رفتند. همان سال از این فعالیت بازخوردهای خوبی گرفتند و از این ابتکارشان استقبال خوبی شد، برای همین تصمیم گرفتند این کار را در سال بعد هم تکرار کنند و افراد بیشتری را در این خلاقیت مردمی سهیم کنند، اما اصلاً فکرش را هم نمی‌کردند که یک طرح مردمی بدون پشتوانه خاصی روزی به یک طرح بین المللی تبدیل شود، و تعداد مادران شهدایی را که می‌توانند در یک روز خوشحال کنند از 50 نفر به 30 هزار نفر برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این اتفاق خوش‌یمن افتاد و بار دیگر ثابت شد گروه‌های خودجوش فرهنگی به‌مراتب اثرگذاری بیشتری از برخی فعالیت‌های سازمان‌یافته نهادها دارند.

نامش را گذاشتند طرح مادران آسمانی. سال 94 تعداد مادرانی که از آنان تجلیل شد در تهران به 1000 مادر شهید رسید. وقتی کار رشد پیدا کرد و اثرگذارتر شد، سطح کار را از شهر و استان تهران به یک طرح ملی و سپس طرح بین‌المللی رساندند، یعنی نه‌تنها مردم در استان‌ها و شهرهای مختلف کشور از آن استقبال کردند بلکه مادران شهدای کشورهای عراق و لبنان و سوریه هم به طرح اضافه شدند. برای انسجام بهتر کار از همان ابتدا ستاد اجرای طرح تشکیل شد و کارگروه‌ها شکل گرفت.

سال گذشته اجرای طرح تجلیل از 15 هزار مادر شهید در سطح بین‌المللی انجام شد. این فرآیند نفس‌گیر و سخت بوده و برای اجرای آن بالغ بر 10 کارگروه تشکیل شد که هر کدام وظایف خاص خود را به‌عهده داشتند. کارگروه‌هایی همچون کارگروه خادمین شهدا و کارگروه رسانه و... جمع‌آوری اطلاعات خانواده‌های شهدا، به‌روزرسانی و پالایش این اطلاعات کار تیمی از نیروهای مردمی در ستاد است که برای آن نرم‌افزاری را تهیه کرده‌اند و اطلاعات را به آن اضافه می‌کنند. نقشه و کروکی هر خانواده در آن مشخص شده است. پشتیبانی و تولید هدایا و یادبود هم توسط عده‌ای از بچه‌ها انجام می‌شود و سنگ یادبود منقش به تصویر شهید به کل کشور ارسال می‌شود.

در این طرح به‌خلاف برنامه سازمان‌ها و نهادها به‌جای آنکه همایشی برپا شود و مادران را در آن جمع کنند، این جوانان هستند که به درب منزل مادران شهدا رفته و روز مادر را به آنان تبریک می‌گویند. بین شهدایی که از مادران آنان تقدیر می‌شود هم هیچ فرقی قائل نمی‌شوند، از شهدای دفاع مقدس گرفته تا شهدای مدافع حرم، شهدای زینبیون، شهدای فاطمیون، شهدای هسته‌ای، شهدای منا، شهدای آتش‌نشان و... در لیست تقدیرها حضور دارند.

امسال نیز نهمین دوره طرح بین المللی مادران آسمانی در اسفندماه 96 مصادف با روز مادر با تجلیل از 30 هزار مادر شهید در سراسر کشور و در کشورهای عراق و لبنان برگزار می‌شود.  اتفاق جدید امسال رونمایی از سایت خادمین است. برای اینکه طرح بیش از پیش مردمی شود سامانه‌ای طراحی شد (arsh.ir) که هر کسی از هر شهری می‌تواند وارد آن شود و اطلاعات شهید را در آن وارد کند. وقتی اطلاعات تکمیل و پردازش شد، ستاد اجرایی تندیسی را برای فردی که اطلاعات را وارد سامانه کرده می‌فرستد تا آن هدیه را در روز مادر به مادر شهید برساند. استفاده از این سامانه از اوایل دی ماه انجام گرفته است.

سامانه طرح بین المللی مادران آسمانی که از امسال جهت جلب مشارکت بیشتر مردمی راه‌اندازی شده است، مسیر جدیدی است تا علاوه بر مجموعه‌های مردمی که سابقاً با اعلام آمادگی به اجرای داوطلبانه طرح می‌پرداختند، هر شخص حقیقی در هر نقطه‌ای از کشور بدون نیاز به اینکه عضو مجموعه، گروه یا تشکلی باشد بتواند با ثبت‌نام به‌عنوان «#خادم_الشهید» در گسترش این امر مبارک سهیم باشد.

برای اینکه اتفاقات خوب طرح بین المللی مادران آسمانی ثبت و ضبط شود، جشنواره‌ای هم از سال گذشته تدارک دیده شده و از روز مادر هر سال فراخوان آن اعلام می‌شود تا گروه‌های خودجوش کارهای خود را ثبت کرده و به رقابت جشنواره‌ای بفرستند. این جشنواره با موضوع اجرای طرح و با نام جشنواره مادران آسمانی همزمان با اجرای این طرح شروع شده و با فاصله زمانی که اعلام خواهد شد بحث داوری آثار انجام می‌شود.

نخستین جشنواره مادران آسمانی ویژه شرکت‌کنندگان در هشتمین دوره طرح بین‌المللی مادران آسمانی برگزار شد. این جشنواره در حوزه‌های فیلم کوتاه (مستند و داستانی)، کلیپ و فتوکلیپ، عکس، داستان، خاطره و کلیپ صوتی با موضوع اجرای طرح مادران آسمانی در شهرستان‌ها و محلات کل کشور برپا شد. این جشنواره در اردیبهشت ماه 96 برپا شد. برگزیدگان جشنواره در دو حوزه برگزیدگان هیئت داوران و برگزیدگان بخش مردمی معرفی شدند، بدین صورت که به 5 نفر از برگزیدگان هیئت داوران و 5 نفر از شرکت کنندگانی که آثار ارسالی آنان بیشتر از بقیه آثار در فضای مجازی دیده شده بود، جوایز ارزنده‌ای تعلق گرفت.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۳۱۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم

مسئول ستاد هفدهمین جشنواره بین‌المللی زیرسایه خورشید در استان یزد و مدیر کانون جوانان رضوی در استان یزد با اشاره به حضور ۱۷ خادم رضوی در ایام الله دهه کرامت در استان یزد گفت: شعار محوری امسال جشنواره " با شما سربلندیم" است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی مهدوی‌نژاد صبح امروز _ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست خبری هفدهمین جشنواره زیر سایه خورشید در استان یزد اظهار کرد: در ایام الله دهه کرامت پرچم متبرک حضرت رضا (ع) در تمام روستاها، بخش‌ها و مناطق کشور ایران اسلامی حضور خواهند یافت.

وی با اشاره به اینکه فعالیت جشنواره زیر سایه خورشید در ۱۲ کشور آسیایی و اروپایی در ایام الله دهه کرامت برقرار است افزود: از اهداف این جشنواره احیا و ترویج فرهنگ زیارت از راه دور، عمق بخشیدن ایمان قلبی مردم با حضرت رضا (ع)، ایجاد آرامش رضوی، رأفت و رحمت رضوی و مأنوس شدت مردم است که منجر با افزایش امید عزت نفس و معنویت در کشور خواهد شد.

مهدوی‌نژاد گفت: ترویج و تعمیق معنویت از اهدافی است که با برنامه دیدار و حضور خادمان در بیمارستان‌ها، منازل، روستاها و شهرستان‌ها رقم خورده است، این رویدادهای فرهنگی به شیوه‌ای خاص خلق حماسه از ارادت‌های مردم دارند و آثار آن جوشش معنویت در جامعه است.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ رضوی، بیان آثار و عنایت رضوی، ذکر احادیث و روایت امام رئوف تصریح کرد: شعار محوری هفدهمین جشنواره بین‌المللی زیر سایه خورشید با شما سربلندیم است.

مسئول ستاد هفدهمین جشنواره بین‌المللی زیر سایه خورشید در استان یزد گفت: رویکرد امسال جشنواره عزت و امید است و این امر در تمامی نشست و برخواست‌ها، بیانات، اتفاقات و حوادث بر محور این دو مفهوم کلیدی عزت و امید انجام خواهد سد.

مهدوی‌نژاد با همکاری و تعامل تشکل‌های فرهنگی است تصریح کرد: عزت و امید از مهم‌ترین مفاهیمی است که باید امروز در جامعه تقویت شود و حضرت (رضا) مظهر امید و عزت هستند.

مدیر کانون جوانان رضوی یزد با اشاره به اتفاقات بزرگ اخیر در کشور از جمله عملیات وعده صادق که اقتدار و عزت جمهوری اسلامی و شیعه را به دنبال داشت گفت: امید و عزت در سایه قدرت و اقتدار نظامی مورد توجه فعالیت‌های ما خواهد بود.

مهدوی‌نژاد گفت: پرداختن به جریانات اخیر در کشور و موضوعات کشف حجاب و بی حجابی لازم دانستیم توجه به مفهوم عفاف و عفت را در سایه حجاب گسترش دهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه کاهش جمعیت از مسائل اصلی و خطرات جدی که کشور را تهدید می‌کند تأکید کرد: افزایش جمعیت و قدرت جمعیتی باید در کشور تقویت شود و در این زمینه جشنواره زیر سایه خود در راستای افزایش معرفت عمومی، ایجاد احساس تکلیف در مردم را مدنظر قرار داده و خادمان نیز در این راستا امید و عزت را در سایه افزایش جمعیت به جامعه ارائه خواهند نمود.

مسئول ستاد هفدهمین جشنواره بین‌المللی زیر سایه خورشید در استان یزد با اشاره به شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم" گفت: از مؤلفه‌های امید و عزت در جامعه، تحقق رشد تولید در سایه مشارکت مردم است.

مهدوی‌نژاد به رویکرد تحولی در راستای توجه به ظرفیت‌ها و فرصت‌های فرهنگی استان در بوم تاریخی، جغرافیای و فرهیختگان استان یزد اشاره کرد و گفت: ما در یزد مسجدی با قا ۱۴۰۰ ساله داریم که مردمان آن روستا سابقه نماز، اسلام و تدین داشته و روستاهایی هستند که همواره با نام اهل البیت گره خوردند.

وی هم‌چنین با بیان اینکه کوچک‌ترین روستای جهان در یزد با یک یک نفر سکنه در یزد قرار دارد بیان کرد: لذا بخشی از فعالیت‌ها با تمرکز بر روی بخش‌های فاخر و کمتر شناخته شده است تا با حضور خدام در این مکان‌ها اقدامی در راستای معرفی این جاذبه‌های مذهبی شورت بگیرد.

وی از اعلام آمادگی جشنواره بین‌المللی زیر سایه خورشید در خصوص همکاری و مشارکت با مجموعه‌های فرهنگی و تشکل‌ها در استان یزد خبر داد.

مجتبی حیدری، دبیر اجرایی هفدهمین جشنواره بین‌المللی زیر سایه خورشید در استان یزد از حضور ۱۷ خادم، مبلغ رضوی پرچم دار و … همزمان با دهه کرامت در یزد خبر داد و اظهار کرد: خادمان رضوی از ۲۱ اردیبهشت ماه وارد استان خواهند شد و ویژه برنامه اذن ورود نیز همچون سال گذشته برگزار خواهیم کرد.

وی ادامه داد: تاکنون ۱۸۰ برنامه در سامانه "سخی" ثبت شده است و برنامه‌ریزی برای اجرای در حال انجام است، سال گذشته نیز ۴۰۰ برنامه طراحی شد که ۳۷۰ مورد اجرایی شدند.

دبیر اجرایی جشنواره بین‌المللی زیر سایه خورشید در استان یزد تصریح کرد: قریب به ۸۰۰ خادم خواهر و برادر در شهرستان یزد و ۶۰۰ خادم در شهرستان‌ها و روستاها در ایام دهه کرامت در جشنواره همکاری و همیاری دارند.

کد خبر 751444

دیگر خبرها

  • «در سایه سرو» به جشنواره مورد تایید اسکار در اسپانیا راه یافت
  • ۵۳۶ اثر به جشنواره شعر ترکی - آذری آذربایجان غربی ارسال شد
  • تلاش برای اعتلای مفاهیم انسانی اهل بیت (ع) در یک رویداد هنری
  • «آشیل» به جشنواره فیلم سیدنی دعوت شد
  • روایت پری خانه ما از راز مادران چند شهید
  • برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم
  • «آوای ابرها» راهی ایتالیا می‌شود 
  • ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد
  • پدر شهید جاویدالاثر علی اربابی آسمانی شد
  • میزبانی سلماس از جشنواره بین المللی شعر رضوی ترکی